Artikel om Odense Glasværk

Efter 25 års stilhed har piberne atter fået lyd på Odense havn

 

Siden det hedengangne glasværk i Odense, som lå for enden af Lille Glasvej, lukkede i 1990, har der ikke været blæst glas i byen, men nu pustes der igen i piberne og produceres håndlavet glas hos Glasværket ved Odense Havn, i dag benævnt Odense Glasværk

Et seriøst og ambitiøst projekt med genetablering af et odenseansk glasværk, er resultatet af en gruppe ildsjæles enorme benarbejde.

I en glasovn er der ca. 1200 grader

Med hårdt ulønnet arbejde og egne investeringer i form af tid, finanser, værktøj, inventar og materialer, samt god opbakning fra nogle af byens dygtige erhvervs personer, fagfolk og politikere, er der etableret en selvejende almennyttig institution Glasværket ved Odense Havn, Odense Glasværk.

En socialøkonomisk virksomhed som har til formål at drive glasværket og derigennem fremme produktionen af andre former for spændende kunst, der hviler på et solidt håndværks kvalitets grundlag.

 

Blandt de involverede ildsjæle og det frivilligt arbejdende netværk omkring projektet er flere faglærte glasmagere og andre glasværksarbejdere fra det gamle glasværk.

Gruppen tæller dog også mange andre mennesker, håndværkere, akademikere, butiksuddannede, pensionister og selvstændige. Selvfølgelig med en varieret tilknytning afhængig af tid og kræfter, men fælles for alle er en passioneret interesse i projektet.

 

Odense Glasværk ligger på Havnegade nr. 13

Siden årsskiftet 2016/2017 har der været tændt for ovnene og produceret mundblæst glas. Værkstedet er stadig under opbygning, hvilket begrænser muligheder, alligevel har de formået at fylde udstillingen i det foreløbige salgslokale med imponerende mange flotte og forskellige produkter.

En glasmager arbejder
Odense 2017

Det vil også blive muligt at se glaspusterne arbejde i det tilstødende værksted.

Med små midler er de virkelig nået langt og selvom der endnu er godt stykke til et fuldt udstyret glasværk, så virker det muligt og bliver et yderst spændende projekt at følge, også for udviklingen på resten af havnen og for hele byen.

 

Som en naturlig partner til glaskunsten fremstilles der håndlavede gennemfarvede stearinlys af høj kvalitet i andre faciliteter på adressen, den levende flammes flakkende lys der reflekteres i det blanke glas komplementerer hinanden optimalt.

 

Odense Glasværk

Glas og kunst i evig bevægelse

tekst: Jens Lindekilde © 3/5-2017

 

Se evt. også: Digt om Odense Glasværk

gå til   Markedsføring

One Reply to “Artikel om Odense Glasværk”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *