For nylig hørte jeg for første gang Robert ”Wolfman” Belfour med hans ”Hill Stomp” i en live udgave uden akkompagnement, kun ham og hans guitar. Jeg blev lidt imponeret over hans guitarspil og tænkte det var nu meget godt gået af en mand, der tydeligvis ikke var helt ung mere 🙂

 

Robert Belfour blev født i 1940, han lærte at spille guitar af sin far, som døde da Robert var 13 år gammel og Robert måtte nu hjælpe sin mor med at forsørge familien, i sin begrænsede fritid øvede han de akkorder hans far havde lært ham *SS* Som 19-årig blev han gift, flyttede til Memphis, Tennessee og arbejdede de næste 35 år i byggebranchen.

I 1980’erne begyndte Robert at spille på Beale Street, en gade i Memphis bl.a. kendt for sine blues klubber, hvor mange store kunstnere har startet deres karriere, f.eks. Louis Armstrong og Muddy Waters 😮 B. B. King blev opfostret her og kaldtes i starten the Beale Street Blues Boy.

Gaden blev fredet i 1966 og i slutningen af 1970’erne begyndte en renovering af det historiske kvarter, i dag er gaden en stor turistattraktion og første weekend i maj holdes årligt en stor festival med gratis udendørs musik, som er startskuddet til en hel måned med diverse events, kaldet Memphis in May.

 

Der var 8 af Robert Belfours numre på David Evans’ kompilations album “The Spirit Lives On: Deep South Country Blues and Spirituals in the 1990s”, som udkom i 1994 og det bragte Robert i kontakt med pladeselskabet Fat Possum Records.

I en alder af 60 år udgav Robert Belfour i år 2000 sit første album, ”What’s wrong with you” og i 2003 kom hans anden plade, ”Pushin’ my luck”, begge blev godt modtaget af kritikkerne.

 

Han døde 24 februar 2015, 74 år gammel som en af the last great ones indenfor bluesmusikken og selvom han forsvandt, inden jeg lærte hans musik at kende, så er han stadig et godt eksempel på, at det aldrig er for sent 🙂

 

Jens © 31/3-2016

gå til   Noget ved musikken

gå til   Tekster